Många villaägare oroar sig för inbrott, men med hjälp av mer belysning av fastigheter går det att minska risken. Om du vill göra vad du kan för att minska risken för inbrott är fasadbelysning en bra idé. Med mera belysning i och omkring hemmet blir det dessutom trevligare att vistas hemma.

Hos https://spotiled.se/utebelysning/fasadbelysning/ hittar du fasadbelysning för dina behov. Varför inte investera i en fasadbelysning på samtliga fastigheter på tomten så att ditt hem och trädgård blir upplyst och hemtrevlig?

Undvik inbrott med mer ljus

Dangerous,Masked,Burglar,With,Crowbar,Breaking,Into,A,Victim's,HomeEnligt polisen finns det mycket du själv kan göra som villaägare för att minska risken för inbrott i ditt hem. Bland annat handlar det om att hålla sikten fri vid fönster och lysa upp hemmet. Ett hem som är mörkt både inomhus och utomhus signalerar starkt att det inte är någon hemma. Om ditt hus dessutom har en bakgård och/eller gavel med fönster där varken grannar eller förbipasserande kan se in, är det lika med en skyddszon för inbrottstjuven. Därför kan det vara bra att ta bort buskar som täcker fönster och dörrar så att sikten är fri från alla håll. Utöver att belysa hemmet både inomhus och utomhus, är grannsamverkan en bra tillgång för att hålla tjuven borta.

Det är inte bara bostadshus som kan drabbas av inbrott, även kyrkor är ett lockbete för tjuvar. I en intervju till SVT säger kyrkogårdschefen Joachim Reineke:

“Mellan juni 2018 och januari 2019 hade vi totalt fem inbrott.” angående inbrotten som skedde mot Krokoms pastorat. De har nu vidtagit åtgärder för att förhindra fler inbrott i framtiden.