Våren kallar och trädgården ska färdigställas, allt i trendens gröna färg. Nu finns även en lösning för dig som inte har tid eller ork, CO-grow kan hitta en odlare med intresse för just din mark och ni kan tillsammans producera närodlat.

odlaRebecka Hagman är tjejen som skapat möjligheten för odlingssugna att odla och hjälpa till på trädgårdar som ägs av någon annan. Mitti.se skriver om att den som besitter en trädgård men saknar tid och ork för odling och skötsel, nu kan föras samman med någon av intresse för just trädgård. På det sättet kan man dela resurser, möta nya människor men också nyttja jord som inte odlas. Med det stora samhällsintresset med fokus på hållbarheten och närodlat ligger den nya idén helt rätt i tiden. Som Rebecka berättar för Ekuriren är det många tillsammans med henne som letar efter just odlingsytor, samtidigt som villaägare inte orkar eller hinner nyttja sina trädgårdar och därför står och gapar tomma. Tjänsten heter Co-grow och är just nu under uppstart med totalt 30 odlare och 40 trädgårdar i registret.

Jag trodde att det skulle bli svårt hitta folk som kunde tänka sig att upplåta sina trädgårdar. Men jag hade helt fel. Många trädgårdsägare har dåligt samvete som gnager för att de aldrig har tid att odla och sköta om den – Rebecka Hagman

Odla efter trenden

När snön väl har töat bort och gräset börjar krypa fram är det dags för just odling och planering av trädgårdarna. Vårens projekt kanske består av produkter från Wernamo Design

eller odlingar årets trädgårdstrender? Det är ju inte bara ett intresse utan även en återkommande trend, både inom mode, inredning och utomhusmiljöer. Gröna toner, ekologiskt och veganskt. Även ätbara blommor, kryddväxter och färgglada blommor för dekoration. Det finns många tips och trix att ta del av och mycket inspiration för att kunna skapa den trädgårdsmiljö som önskas. Det är bara att vänta på att snön försvinner.