En trend inom trädgårdsvärlden är den asiatiska trädgården med fokus på form, design och en blandning mellan de olika elementen. Den asiatiska trädgården kännetecknas framförallt av stenpartier som är enkla att få på plats.

4863425-mixed

I dt.se kan man läsa om en man som gjort en asiatisk trädgård på sin hustomt. Detta gjorde han genom att först gräva en damm i sin sanka gräsmatta. Sedan prydde han trädgården med asiatiska växter, stenar och andra vattenelement. Varför han fastnade för det asiatiska var för att man i den stilen har fokus på form, design och att skulptera landskapet. Det som framförallt kännetecknar asiatiska och kinesiska trädgårdar är att man har gångar som man kan vandra och meditera på i trädgården.

Skapa stengångar

Vill man själv skapa en asiatisk trädgård gäller det alltså att lägga fokus på form och design och skapa olika rum och gångar. Detta gör man bäst genom att mixa olika material och ha både sten, vatten och grönska. För den som vill göra en gång av stenar eller plattor finns ett antal företag som säljer just detta. En utav dem är Flisby AB som specialiserar sig lite på sten som ska finnas i trädgården och som fungerar allra bäst där.

Välj rätt läge

Känner man att det är svårt att bygga ett stenparti i trädgården bör man tänka om, för det är inte speciellt komplicerat. I Göteborgs-Posten kan man läsa att det man bör tänka på när man infogar sten i trädgården är att välja rätt läge. Om man vill ha stenarna till hjälp för att odla växter som gillar värme bör stenarna läggas i söderläge, på en väldränerad plats med bra luftgenomströmning. För att skapa bra dränering gäller det att lägga en markduk på en rejäl kulle jord innan stenarna placeras på platsen.