Har du planer på att göra om i trädgården? Då är du inte ensam. När våren är på intåg är det många som blir lite smått entusiastiska över att få ge sig ut och påta i trädgårdslandet, odla nya växter eller kratta grusgångarna. Med dessa metoder kan du lyckas med din trädgård och få drömtomten lagom till sommaren.

Börja med att planera och göra upp en budget för vad du ska fixa till i din trädgård. Oavsett om du har en liten trädgårdsplätt eller en stor tomt som vetter ner mot vattnet kan du göra ett kul förvandlingsprojekt. Klicka här för att komma till Gardenstore och få massor av inspiration till trädgårdsmöbler, rabatter och odlingsland.

Köp nya trädgårdsmöbler

Möblerna gör mycket till din trädgård eller till ditt uterum. Även du som har en liten balkong kan få världens myshörna med möbler, kuddar, filtar, lyktor och lite grönt i form av växter. Möblerna behöver inte ta mycket plats om du har en balkong, medan du kan satsa på stora grupper om du har en stor trädgård. Kolla runt bland olika trädgårdsmöbler och mixa och matcha. Möblerna behöver inte komma från samma märke eller grupp. Våga vara annorlunda.

Gör om rabatter och trädgårdsland

När vårvintern kommer ser det ofta ut som ett slagfält i rabatterna. Kvistar står till höger och vänster, det är torrt och trist och du vet kanske inte ens vilka blommor som finns var. Börja med att rensa ut gammalt och ta upp rötter som inte längre lever. Ofta är det för tidigt att sätta ut sticklingar och växter under våren, de kan du istället börja odla inomhus eller på en varm balkongplats för att sedan plantera ut under juni månad. Vad du kan göra är dock att sätta upp lådor, plankor, måla etiketter och så vidare, på de växter som snart ska få ta plats i landet.

  • Välj en färg för varje låda
  • Sätt ut små pinnar med etiketter så blir det som en liten örtagård i trädgårdslandet
  • Var noga med att växter som trivs ihop får stå ihop och placera med ett bra mellanrum