Trädgårdens prakt och grönska i all ära men det finns en hel massa saker man kan göra av den yta som finns bakom sitt hus, man kan bland annat bygga eller låta uppföra, ett utomhusspa.

pool i trädgård mindreEn som valt att just skapa ett magiskt njutningsställe i sin trädgård, ett alldeles eget utomhusspa, är Hanna Hjort som det skrivs om i Katrineholms-Kuriren. Hon ville inte bara ha en platt, tom gräsmatta utan rama in trädgården och dessutom kunna ta ett dopp eller två under en bar sommarhimmel. Med grönskande blommor som pioner, nävor, irisar och syren är basen för utomhusspat lagd, för att sedan även ha två enkla badkar att kunna svalka sig i under sommaren och värma sig i under kallare temperaturer. Det behöver inte alltid vara så svårt utan ibland räcker det med lite underfundighet och kreativitet.

Bygg spa på rätt sätt

Men något man däremot inte får göra är att bygga ett utespa för fackets pengar, detta kan vi läsa om i Västerbottens-Kuriren och det är fackförbundet Seko som är aktuellt i fallet. Det är med andra ord Sekos medlemmars pengar som gått till ett spa utomhus, på en före detta ombudsmans egen tomt vid sjön. Till spat hör bastu, badtunna och grillkåta – allt uppfört på ett strandskyddat område, utan bygglov, något som vidare strider mot miljölagstiftningen. Illa är ett ord som tillnärmelsevis kan beskriva det hela. Utespa i all ära, men efter lagen och med lite vett och moral. Numera är dock ombudsmannen avskedad men utespat är på dennes egendom och därmed är denna nu även ägare till allt som byggts på denna tomt i vattenbrynet.

Ja säga vad man vill om den nyheten, ett utespa är dock något som ska handla om avkoppling och njutning, oavsett hur man väljer att ordna och inreda ett sådant, relax betyder litet olika för olika personer.