Är det dags att sälja huset? Då kan det vara en riktigt bra fördel för dig som lagt en omtanke på trädgården. En snygg fasad – det första intrycket – är nämligen avgörande för om dina spekulanter kommer vilja ha ditt hus eller inte. Och ju fler som vill köpa – desto fler budgivningar. På sommaren kommer grönskan nästan göra jobbet åt dig, men ge inte upp på hösten. En snygg höstträdgård kan få vem som helst att vilja köpa.

Många mäklare i Stockholm får nu frågan om det är dags att sälja innan bostadsbubblan spricker. Men riktig orsak till panik är det inte: sitter du på ett hus i Stockholm kommer du förmodligen kunna sälja den dyrt. Det som experternas tips brukar lägga fokus på är det ordnade helhetsintrycket.

Småhuspriserna verkar ligga på en hyfsad jämn nivå över landet, även om Gotland tar hem vinsten som låg på 9% skriver Expressen. Men om man tittar på villor i enbart Stockholm ser man väldigt spännande siffror: huspriserna har ökat med 464 %, till skillnad från ökningen generellt i Sverige som ökat med 249 %. Självklart kan inte priserna fortsätta öka i all oändlighet, men när de nu inte ökar lika drastiskt är det bra att sticka ut som det bästa alternativet som flest vill spekulera på.

Fixa trädgården inför visningen

När köparna kommer till din visning kommer det första de ser vara din trädgård. Andra tips kan vara att lysa upp på rätt ställen. Det gäller förstås inne i ditt hus, men även utanför. Trädgårdsbelysning kan skapa en otrolig lyxkänsla på din trädgård och din fasad. Försök ge ett neutralt men stilrent intryck. Ska du sälja under hösten? Sommarens grönska gör nästan allting åt dig. Men på hösten behövs lite extra omtanke. Då måste du kratta löv och se till att det är snygg och rent på din gård. Omkringslängda cyklar och gamla spadar som ligger och skräpar kommer inte få dina spekulanter att bli sugna på att köpa.