Sommaren står runt hörnet och allt fler väljer att börja lägga fokus på sin uteplats och sin gräsmatta. Då är det oundvikligt att inte tänka på hur man blir kvitt mördarsniglarna som invaderar och med det förstör.

307051-home-and-gardenNär det kommer till vårtecken så finns det blommor och bin och alla knoppar på träden, men det finns även ett annat mycket säkert kort som aldrig slår fel: alla de grillar som man ser ställs ut. För nu är grillsäsongen här och vist är det många som putsar upp och börjar tänka på hur man ska skapa den bästa känslan på sin tomt. Rullgräs från jademattan blir allt mer populärt då man vill ha en fin gräsmatta att blicka ut mot när man intar sin biff. Men en vacker matta kräver även lite arbete. För många är det mödan värt att gå omkring med en gräsklippare och sedan gödsla för att få den perfekta gräsmattan. Då vill man gärna inte att sniglar ska komma och förstöra. Men när det kommer till mördarsniglar så är det något som allt fler får problem med.

30 ägg åt gången

I gp.se skriver att den som älskar en härligt frodig trädgård mest är inte människorna som har den utan sniglarna som intar den. Och det är en sanning. 20-30 ägg kan en snigel lägga åt gången. I skymning och när det regnar kommer sniglarna fram och det är lönlöst att försöka rädda trädgården om inte grannarna också gör det. Västerbottens-kuriren ropar ut att sniglarna är här och detta kan bli ett dåligt snigelår om man man inte gillar sniglar. Men vad man kan göra är att skaffa ankor då dem ska vara bra att bekämpa sniglarna skriver norrteljetidning.  Och visst kan man gå långt om man vill ha en fin trädgård där man kan grilla med stolthet?