Sommaren är äntligen här och det är högsäsong för trädgårdsodlingarna, men något som inte är lika välkommet in i trädgården som blommorna är, är utan tvekan skadedjuren som lockas dit – men det går att få bukt med ohyran, och det med enkla medel.

trädgård (2)Något som ökat explosionsartat de senaste åren är ohyra i form av kackerlackor och vägglöss inne i husen vilket bland annat Sydsvenskan rapporterat om. Men det är inte bara inomhus som skadedjuren hopas, nu under sommaren är det våra trädgårdar som är i störst fara för en rad olika sorters djur. Turligt nog finns olika sätt också att bekämpa dessa och hålla dem borta. Har man till exempel problem med skadedjur såsom rådjur som äter upp ens planteringar, mördarsniglar eller kanske att grannens katt tagit ens tomt i ägo finns att shoppa loss bland hos www.skadedjursbekämpning.nu som erbjuder allt från smarta lösningar. Där kan man till exempel hitta.

  • humana kattskrämmare
  • bekämpningsmedel att strö ut för att hålla sniglarna borta
  • reflekterande remsor som skrämmer bort både fåglar och rådjur

Det finns också självklart saker man kan göra själv utan att köpa något extra utan istället ändra om i sitt beteende och det är något som till exempel Göteborgs Posten tipsar om i en artikel som rör skadedjur såsom myror, getingar och råttor.

Husmorsknep kan fungera

Vissa klassiska husmorsknep kan också vara värda att testa när man vill hålla skadedjuren borta från sin trädgård. Ett sådant, som också är bra för mer saker än att hålla välkomna gäster borta, är kaffesump, och kaffesump får vi alla kaffedrickare med bryggare hemma så sinte heller behöver du köpa något extra.  Svenska Dagbladet skriver man till exempel om hur man kan ha kaffesumpet inne för att ta bort dålig doft och ute i trädgården fungerar sumpen bra som näring till växtligheten – och att gräva ned lite kaffesump i blomjorden för att ge blommorna en extra boost efter att man precis varit med om en skadedjursinvasion kan vara behövligt. Många skadedjur som sniglar och myror tycker heller inte om syran som finns i sumpen men det gör däremot att nyttiga maskar börjar växa i antal så har man inte testat kaffesump är det välrekommenderat att göra det.