Trädgårdstider är vad Husdrömmar är för trädgårdar – nästan i alla fall. Båda serierna har fått mycket beröm på tv-galor och är populära hos tittarna.

blommorI ett tidigare inlägg skrev vi om att serien Husdrömmar återigen är tillbaka i tv-rutan, ett program som vunnit pris i Kristallen-galan för några år sedan. Ett annat liknande program som i stället för om hus handlar om trädgård, är även det tillbaka med ny säsong. Det är inget mindre än programmet Trädgårdstider.

Mycket händer i grönskan

I Sveriges Television går det att se en hel del program om just trädgård och tillhörande delar som odling och mat. Men inget är säkert lika populärt som trädgårdsprogrammet Trädsgårdstider med programledaren Pernilla Månsson Colt, trädgårdsmästaren John Taylor, inredaren Malin Persson och kocken Tareq Taylor. De fyra tillsammans har alla olika talanger och spelcialkunskaper – samtidigt som de även har en särskild dynamik mellan varandra. Inte sällan märks både mindre irritation varvat med gapskratt när programmet körs, något som gör att de som tittar både känner att det är verkligt och mänskligt, inte en polerad yta som i amerikanska livsstilsserier.

I år har de provat allt från växtfärgning till skörd i kökslandet, bortjagning av envisa mördarsniglar och att bjuda hem engelska trädgårdsexperter för bedömning. Det händer med andra ord en hel del och för de mest inbitna trädgårdsälskarna är detta nog drömmen att titta på. De som inte är helt sålda på trädgård kanske ska hitta ett annat program men om de gillar matlagning och stämningen mellan programledarna kan det ändå vara väl värt ett försök.

Pernilla Månsson Colt gör vad hon kan för att jaga bort mördarsniglarna innan Englands trädgårdsdrottning Penny Snell ska komma på besök – SVT