En pool är fantastisk att ha i trädgården. Men för att allt ska bli enhetligt och bra ska du verkligen fundera över hur du använder trädgården innan du placerar ut poolen. Hur du placerar poolen kommer ha stor betydelse för hur du upplever slutresultatet.

Att ha en egen pool är en dröm för många men att köpa pool är inget du gör lättvindigt. Det är en stor och långsiktig investering som förändrar trädgården och huset. Det är otroligt viktigt att du, innan du köper en pool, planerar och tänker efter var poolen ska placeras. Men från den stunden som din utomhuspool är färdig kommer du garanterat att få en förhöjd livsglädje och mycket kvalitetstid hemma. Om du vill köpa en pool ska du kolla in https://svenskabadtunnor.se/badskolan/utomhuspool som har färdiga poolpaket. Paketen håller en hög kvalité och gör det smidigt och enkelt för dig att få din drömpool till ett bra pris.

Planera poolens placering

Residence,With,Swimming,PoolOm du har en trädgård är det speciellt viktigt att du funderar över vilka ingrepp du ska göra på trädgården. Fundera över hur du använder trädgården idag och hur poolen skulle passa in i trädgården. Om du har en matplats eller altan kan det vara bra att fundera över hur poolen ska placeras i förhållande till den. Poolen ska för bekvämlighetens skulle ligga i närheten av uteplatsen men på lagom avstånd för att inte utsättas för plask och lek. Ett tips är att organisera ytorna i trädgården. Du kan göra poolen till en egen avdelning. Om du har mycket träd och buskar ska du tänka på att löv och annat som träd och buskar släpper ifrån sig kan hamna i poolen. Ju mer skräp som hamnar i poolen desto mer måste du städa. Sedan ska du tänka på att vissa växter inte mår bra av klorvatten medan andra växter är mer tåliga. Det bästa är att ha lummiga växter som inte skräpar ner i direkt anslutning till poolen. Hur du väljer att placera poolen beror helt på vad du har för smak, behov och trädgårdens naturliga förutsättningar.

Tips inför poolköpet:

  • Fundera över vad poolen får kosta.
  • Tänk på hur du vill sitta vid poolen, ansiktet mot poolen eller solen.
  • Planera växtligheten kring poolen.
  • Tänk på hur du använder trädgården innan du placerar ut poolen.