Ett härligt inslag i trädgården som man verkligen kan njuta av, speciellt på sommaren, är en pool. Det som krävs för att skaffa en pool är en stor tomt, lite extra i plånboken och ett soligt läge.

2369677-swimming-pool-with-waterfall

I den här artikeln kan man läsa om hur fyra grannfamiljer i Västerås har byggt en gemensam bassäng. Familjerna bestämde sig för att bygga en gemensam pool eftersom deras tomter var för små för att få plats med egen pool. Beslutet tog de hastigt när ett erbjudande kom om att köpa en begagnad pool. Genom att placera poolen där de fyra tomtgränserna möts kunde de få plats med en simbassäng på fyra gånger åtta mer med ett tillhörande pooldäck. Totalt är de 17 personer som delar på poolen.

Tänk på detta

Även om det verkar gå bra för de här familjerna att dela en pool, är det ändå härligare att ha en egen. Och har man en lite större tomt med mycket plats, så varför inte? Går man i tankarna om att skaffa sig en pool gäller det att bland annat tänka på att det behövs en del utrustning till den. Sådan utrustning kan man hitta på nätet, hos exempelvis www.pahlen.se. Sedan bör man även tänka på att placeringen av poolen är oerhört viktig. Det bästa är om den kan få en plats i trädgården som är i söderläge eller i sydväst. Ett soligt läge är trevligast och då får man även lägre uppvärmningskostnader, tipsar gp.se.

Dyrare med markpool

Vilken typ av pool man ska skaffa sig är självklart upp till var och en. Men det absolut lyxigaste alternativet är en markpool som är nedgrävd. Den här poolen är betydligt dyrare än en ovanmarkspool, men smakar det så kostar det. Totaltkostnaden för en sådan här pool brukar ligga mellan 200 000 och 500 000 kronor, uppskattar man på Expressen.