Efter årsskiftet kommer det träda nya regler i kraft gällande rut- och rot-tjänsterna. Av den anledningen är det många som passar på att utnyttja så mycket rot man kan när det fortfarande är 50 % avdrag på dess tjänster. 

blixtarVad man kan konstatera är att rotavdrag och rutavdrag är tjänster som har varit och är otroligt populära. Dock har Regeringen bestämt att nu efter årsskiftet kommer det träda i kraft nya regler där skattereduktionen minskar från 50 % till 30 %. Tidningen Expressen skriver att detta har lett till att det blivit en enorm rusning efter hantverkare som ska kunna stå till tjänst innan rotavdragen sänks.

Rot-boomen” började egentligen tidigt i våras när regeringen lade förslaget om att sänka avdraget från 50 till 30 procent av kostnaden för arbetet. Argumentet var att besparingen skulle gå till en satsning på bostadsbyggande.

Vad man kan tänka på är att om man vill ha mycket gjort kan man försöka se till att få mycket gjort själv, och lägga hantverkskostnader på de tyngre projektet. På www.byggvarulistan.se går det att beställa bra material så du får till en bra grund. Kanske kommer oanade talanger upp ur detta? För vad man ser nu när årsskiftet närmar sig är att det blir allt svårare att få tag på hantverkare, och då kan det vara enklare att enbart beställa ett litet jobb.

Utvecklingen efter årsskiftet

Vad som kommer bli intressant är att se denna utveckling efter årsskiftet. Detta då många anser att svartjobben kommer att öka, skriver sr.se.  Regeringen menar som sagt att fler pengar ska läggas på bostadsmarknaden, så förhoppningsvis kommer man att se resultat där. Om inte är det bara att göra om och göra rätt.