När du planerar att sälja ditt hus så vet du säkert att det finns en hel del knep att ta till för att gå med vinst, men kanske har du inte riktigt koll på exakt vad det är du ska fokusera på – här är några enkla tips för att locka fler budgivare vid försäljningen av ditt hus.

Vid en försäljning av din bostad gäller det att tänka på helhetsintrycket som hemmet ger, speciellt inför visningen av huset. Visste du till exempel att en snygg trädgård ökar värdet på huset i köparens ögon? Det är trots allt vägen fram till ytterdörren som ger potentiella köpare den första känslan för huset. Är trädgården exempelvis igenvuxen och full av ogräs ger det intryck av att köparen kan komma undan billigare för i det här hemmet har man inte ägnat någon kärlek till hus och tomt – så det finns säkert en massa dolda fel. Eller? Det behöver inte vara så, men rent krasst kan det första intrycket göra att vissa köpare skräms bort redan innan de satt sin fot i farstun, och det vill du ju inte. Såhär säger stylingproffset Jonas till Göteborgs Posten:

“Om det är en villa du vill sälja; glöm inte att första intrycket sker utomhus! Se till att rensa ogräs på garageuppfarten, kratta grusgången och gör så att rabatter och gräsmattor ser välskötta ut. Säljer du en bostadsrätt? Plocka ordning i trappuppgången och håll det snyggt och prydligt utanför porten, ställ gärna dit lite blomster, vilket ger ett trevligt välkomnande”, uppmanar Jonas.

Än är det dock inte över. Nu är det hallen som är nästa anhalt. Är det städat och prydligt här och visar stylingen på ytans potential? Säkerställ att hallen visas från sin bästa sida och plocka bort allt onödigt du samlat på dig här genom åren. När det är klart går du vidare till övriga huset. Anpassa stylingen efter målgruppen som du tror kommer att vilja bo i ditt hus, är det till exempel ett ungt par som ska bilda familj kan det vara bra att visa hur ett av rummen kan förvandlas till ett mysigt barnrum likaväl som att det kan vara ett hemmakontor. Tänk till ordentligt och se till helheten med fokus på att göra ett så gott intryck du kan så kommer du garanterat att sälja bostaden dyrare än om du inte gjort något alls.