Tv-programmet Husdrömmar som i fjol vann pris i Kristallen-galan i kategorin ”Årets livsstilsprogram” är äntligen tillbaka i rutan för att uppfylla fler drömmar – och kanske är det inspiration till att uppfylla din husdröm som visas denna upplaga av programserien.

fasad byggeTv-programmet Husdrömmar som sänds på bästa sändningstid klockan 20.00 på måndagar i SVT är äntligen tillbaka i rutan för ytterligare en säsong. Och inte konstigt är väl det med tanke på hur man under år 2015 Kristallgala kammade hem pris i kategorin ”Årets livsstilsprogram”, något som heller inte fick många att höja på ögonbrynen. Programmet, som även finns på SvtPlay, uppfyller drömmar om allt från att visa hur man sätter upp nya köksluckor till att lägga kantsten för att rama in trädgården plus att man samtidigt visar olika livsöden. Vilket är precis vad årets säsong återkopplar vid, för visst är det många som undrat över om hur deltagarna från tidigare år har det idag. Till exempel undrar tidningen Allas om huset i Billeberga äntligen har slutat luta, om Bill och Marie i Höganäs löste sina problem och om Sebastian och Anna någonsin lyckades få klart sin husbåt?

Inte bara huset som är drömmen

Till tidningen Allas säger programledaren Pernilla Månsson Colt hur hon märkt att Husdrömmar är så mycket mer än folks önskan om att göra om sina hem, egentligen handlar det om att de vill göra om sina liv. Något som hon, tillsammans med arkitekten Gert Wingårdh får vara med att förverkliga. Så konstigt är det inte heller att programmet kommit att bli så populärt som det faktiskt är, det har trots allt bara funnits på tv-tablån under två säsonger innan den kommande. Och är det något vi lärt oss av Husdrömmar så är det att något så enkelt som en ny färg på tapeten, ny list i badrummet eller nya växter i trädgården har makten att påverka människors liv till det bättre. Därför ser vi fram emot ytterligare säsonger, gärna med trädgårdstema!