Att köpa ett sommarställe är stort och en dröm många har. För att det ska bli ett bra köp är det viktigt att inte göra något förhastat. Kolla upp stugan ordentligt och att den uppfyller dina krav och behov.

Om du drömmer om att köpa ett sommarställe där du kan göra allt från att odla grönsaker till att bara ta det lugnt är det inte omöjligt att göra drömmen verklig. Att köpa ett sommarställe är en stor affär och det är viktigt att tänka till ordentligt innan du slår till. Om du behöver låna pengar kan du vända dig till Nordax bank som erbjuder bolån oavsett anställningsform. De omprövar storbankernas beslut när det gäller bolån och gör alltid en individuell bedömning och kollar på din framtida betalningsförmåga. När du tar ett lån ska du alltid kolla på räntan.

Gör en detaljerad budget

När du ska köpa ett sommarställe är det bra att göra en budget innan. Skriv ner vad sommarstugan kommer att kosta dig varje månad. Ta med allt från ränta och amortering till driftskostnader. Ett sommarställe har många fasta kostnader som du ska betala året runt. Dessutom ska du resa till stugan vilket också kommer att kosta pengar. Alla utgiftsposter ska du ta upp i budgeten.

Gör ett välgrundat köp

När du ska köpa ett sommarställe kan det vara en bra idé att kolla på olika alternativ. Tänk ut vad du har för krav och behov innan du åker på visning. Läget är väldigt viktigt. Du kan förändra en stuga både invändigt och utvändigt men läget kan du aldrig göra någonting åt. Det kan också vara bra att tänka på hur vägen dit ser ut och om du vägen underhålls även på vintern. Om du vill kunna vara i din stuga året runt måste det finnas förutsättningar för det. Glöm inte att genomföra en besiktning innan du köper.