Åh vad mycket man kan göra i sin trädgård egentligen, idag skriver vi om olika tips och råd men ägnar nog lite extra tid åt att prata om att bygga till ett litet extrahus på sin tomt, något som kan vara ett gästhus eller en utmärkt lya för tonårsbarn att hänga, i samt spela musik i.

 Antingen kan man gå tillväga som paret i en artikel i Sydsvenskan, som helst sonika byggde ett jättesött funkishus mitt på sin lilla kolonilott i utkanten av Malmö. En anledning till bygget säger paret är:

Vi vill lära våra barn känna respekt för det som växer, ge dem alla de sinnliga upplevelser som en trädgård bär med sig, blommornas dofter och smaken av egna jordgubbar

Att bygga friggebod eller nyckelfärdigt hus

friggebodAndra vill gärna bygga en friggebod, som kan vara gäststuga, tonårslya eller bara enkelt förråd. Det man då bör tänka på är att den ska ha form och färg som gör att den passar in i omgivningen samt så är det alltid bra att prata med grannarna om det står nära deras tomt, för är det någon som anmäler så är det just grannen och det är ju inte så trevligt för grannsämjan. Andra tips när en ska bygga friggebod är att se till att bygga på reglarna lite mer så att man får in mer isolering, samt att grunden är ordentlig från början och verkligen våga fråga om det är något som en inte förstår. Mer om detta går att läsa om i Expressen.

För ett litet större uthus, eller stuga, är det en alldeles utmärkt idé att faktiskt köpa nyckelfärdiga Attefallshus. Det går både snabbt och smidigt, samtidigt som det är snyggt och funktionellt på samma gång.